БлогКампании

Чистата Коледа 2022 – Резултати

Пета поредна година – Чистата Коледа. Кампанията става все по-разпознаваема сред хората и медиите. Тази година за пръв път проведохме две почиствания. На 26.12 на плаж Аркутино и на 28.12 на плаж Камчийски пясъци. Общо взеха участие 76 доброволци. Събрахме 87 чувала с отпадъци с общо тегло от 600 кг. Така към момента, през всичките 5 години, в кампанията са участвали 226 доброволци и са събрани 2600 кг отпадък. Тази година рекорден брой медии отразиха кампанията. Чистата Коледа получи цели 28 заглавия, като попадна в тв предавания, вестници, радио и информационни сайтове.

Как премина Чистата Коледа на плаж Аркутино?

Много усмивки, приятели, домашни любимци и приятно слънчево време. В почистването на плаж Аркутино взеха участие 56 доброволци. Събрахме 52 чувала отпадъци с общо тегло 350 кг.

Как премина Чистата Коледа на плаж Камчийски пясъци?

Традицията бе спазена, отпадъци имаше за всички от сърце, времето и на 28.12 беше почти плажно, а след почистването приятелите и съорганизатори от Wind2Win, наред с чувалите с отпадъци, грабнаха сърфове и се отправиха към вълните на плаж Иракли. Благодарим на сърф общността във Варна и Милен Вичев, които почистват именно плаж Камчийски пясъци вече две години, като част от Чистата Коледа и съдействаха с организацията на място.

Видео: Милен Вичев

В акцията участваха 20 доброволеца, събрахме 35 чувала с отпадъци с общо тегло 250 кг. Открихме 2 сметища в гористата част на плажа, 8 големи автомобилни гуми, броня за кола, огледало, счупени табели и още много нестандартни отпадъци. Покрихме 1,5 – 2 км плажна ивица в рамките на 2 часа. Акцията бе отразена от 3 национални медии и благодарим на журналистите, които наред с отразяване на събитието се включиха доброволно и в почистването на плажа!

Чистата Коледа 2022 в медиите:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *