Новини

Национален парк в Тайланд изпраща боклук обратно на къмпингуващи

Необичаен спомен получават къмпингуващите в къмпинга на Национален парк – Кхао Яй. След като през изминалите седмици паркът е бил посетен от множество туристи, които са оставили отпадъците си сред природата, министърът на околната среда на Тайланд нареди всички отпадъци да бъдат опаковани и изпратени по пощата на собствениците им.

Паркът е оборудван с множество кошчета за отпадъци и информационни табели. Туристите е нужно просто да спазват правилата, наслаждавайки се на прекрасните природни дадености.

Warawut Silpa-archa – министър на околната среда на Тайланд.

Имената и адресите на къмпингуващите се регистрират при влизане в парка. Това улеснява проследяването на източниците на замърсяване, а колетът с отпадъци е съпроводен и с акт за неспазване правилата на националния парк.

„Събрахме отпадъците Ви и ги изпращаме до Вашия дом. Надяваме се, че това ще Ви послужи за урок и в бъдеще няма да изхвърляте отпадъците си безразборно.“ – посланието, приложено към сувенирът от отпадъци.

Снимка: Facebook/TOP Varawu

Национален парк Кхао Яй е отворен през 1962 година и е най-старият национален парк в Тайланд. Разпростира се на над 2000 км2. В него се среща впечатляващо разнообразие от растения и животни. Паркът е сред основните дестинации на обичащите разходки сред природата туристи. От 2005 година е част от Dong Phayayen-Khao Yai Forest Complex и световно природно наследство към ЮНЕСКО.

Khao Yai National Park

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *