КампанииНовиниСъбития

Декември без отпадъци

Декември е месец на празниците, но това води и до изхвърляне на огромни количества отпадъци. Чрез „Декември без отпадъци“ целим да окуражим и мотивираме към по-устойчиви и осъзнати избори – натурална украса на дома, пазаруване на необходими и природосъобразни подаръци, без свръхконсуматорство и разхищение на храна. 

През целия месец декември, в специално Facebook събитие „Декември без отпадъци“,  заедно с още 24 български организации, ще споделяме полезна информация, съвети и препоръки.

В необичайна година като сегашната имаме огромна нужда от това да се погрижим за природата. Всеки спестен отпадък помага за подобряването на средата, в която живеем и качеството на въздуха, който дишаме.

#ДекемвриБезОтпадъци

Над 1 000 души заявиха желание да се включат в инициативата „Декември без отпадъци“, още преди официалния ѝ старт. Ако и вие желаете да не пропуснете някоя от темите, ще се радваме да станете част от събитието. Може да направите лично предизвикателство, като се регистрира на https://bit.ly/zero-waste-december и изберете едно или повече от следните действия:

  • Да намаля използването на пластмаса за еднократна употреба
  • Да украся дома си с естествени материали (шишарки, борови клонки, листа и други)
  • Да подарявам само необходими и устойчиви коледни подаръци
  • Да опаковам подаръците с надциклирани материали като вестници, брошури, платове и други
  • Да предотвратя разхищението на храна

Постовете в събитието през декември ще ви помогнат да постигнете всяка една от гореспоменатите цели.

Кои сме ние?

LessPlastic Bulgaria, Екологично сдружение За Земята, „Грийнпийс“ – България, Green Revolucia, Храна, не война – София, Zero Waste Sofia, Основа, ZERA, Eco Switch, Wind2Win, Ателие Трион, Plastic Free Coffee Lovers, Smart Business Vision, Station Zero, Thrift Sheep, Uneco Eco Club, Tierra Verde България, Градско градинарство – София, Zero Hero, Сдружение “Свят на бъдещето“, Фондация “ManEco”, Фондация “Корен“, Surfrider Foundation Sofia,  Сдружение Горичка и Фондация за биологично земеделие “Биоселена“

Бъдещето на страната ни е в нашите ръце и ще се радваме, ако успеем да вдъхновим аудиторията ни да прави природосъобразни избори. Нека през декември и природата празнува благодарение на малките усилия на всеки от нас

#ДекемвриБезОтпадъци

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *