Блог

Замърсяването на природата води до по-малък пенис

В случай, че имате нужда от мотив, да се грижите по-съвестно за опазване на околната среда, установено е, че замърсяването на природата води до редуциране размера на пениса при хората.

Водещ епидемиолог и учен по околна среда публикува книга, която изследва връзката между индустриалните химикали и дължината на пениса.

В книгата на д-р Shanna Swan, Count Down, се твърди, че заобикалящия ни свят променя репродуктивното развитие на хората и застрашава бъдещето на нашия вид.

Книгата описва как замърсяването на природата води до по-високи нива на еректилна дисфункция, спад на плодовитостта и нарастващ брой бебета, родени с малки пениси. Въпреки че главният факт за свиването може да звучи смешно, изследването рисува мрачен портрет на дълголетието и способността на човечеството да оцелява.

„В някои части на света жените на около 25 години са по-малко плодовити, отколкото баба им е била на 35 години“ пише д-р Суон в книгата си. Като под това се има предвид не самото желание на жените да имат поколение, а биологичната възможност да създадат такова.

Според д-р Суон химикалите заобикалящи ни в ежедневно и нездравословните практики в начина ни на живот нарушават хормоналния баланс, причинявайки различни степени на репродуктивен хаос.

Как замърсяването причинява репродуктивни проблеми?

Според изследването на д-р Суон, това нарушение е причинено от фталатите. Химикали, използвани в производството на пластмаса, които могат да повлияят на хормоните в тялото ни.

Фталатите се използват, за да се придаде пластичност на дадена пластмаса. Те могат да бъдат намерени в играчки, опаковки за храни, препарати, козметика и много други продукти. Според докторката и екипът ѝ тези вещества радикално увреждат човешкото развитие.

Едно от най-четени проучвания на д-р Суон информира за пресечната точка между броя на сперматозоидите и замърсяването. Разглежда се плодовитостта на мъжете през последните четири десетилетия. След събиране на данни от 185 проучвания, включващи почти 45 000 здрави мъже, д-р Суон и нейният екип стигат до заключението, че броят на сперматозоидите сред мъжете в западните страни е спаднал с 59% между 1973 и 2011 г.

Не всичко е негативно!

Има и добри новини. След създаването на Европейската агенция за околната среда, европейските граждани са изложени на 41% по-малко замърсяване с прахови частици, отколкото сме били преди две десетилетия. Смята се, че тези разпоредби са допринесли средно за девет месеца по-голяма продължителност на живота при европейците.

В този ред на мисли, ако мерките на ЕС за качество и контрол на въздуха, вредни субстанции в пластмасовите продукти и редуциране на пластмасовите отпадъци се спазват, може да се радваме на по-плодовита Европа. Бъдете обичани и обичайте. Ако все пак имате някакви притеснения, то, може би, „най-мръсното порно, правено някога“ ще ви помогне.

Още интересна информация за субстанциите в пластмасата може да намерите в следните статии:
Учени откриха остатъци от пластмаса в урината на деца
Другото лице на пластмасата – химикали

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *